یینگ ژانگ، استاد بازاریابی و علوم رفتاری، دانشگاه پکن، چین است.

بروزرسانی: 26 خرداد 1404
برجسته کردن حقایق یا توسل به احساسات؟ روانشناسی متقاعد کردن مصرف کنندگان برای مشارکت در یک هدف جمعی
در مقایسه، زمانی که هدف جمعی نزدیک به اتمام است، افراد تمایل دارند تصمیم خود را بر این اساس قرار دهند که آیا هدف ارزشمند است یا خیر. ارزیابی ارزش معمولاً شامل شبیه سازی نتیجه و تصور واکنش عاطفی به رسیدن به هدف است، فرآیندی که بر احساسات و عواطف متکی است (به عنوان مثال، "چه احساسی دارم که بخشی از آن باشم؟"). بنابراین، زمانی که فاصله تا تکمیل هدف جمعی کم است، جذابیت های مبتنی بر عاطفه بهتر با وضعیت روان شناختی احساسات محور مصرف کنندگان مطابقت دارد و باید در متقاعدسازی مؤثرتر باشد.
زمانی که کمپین ها شامل تلاش هایی از سوی افراد متعدد می شود، بازاریابان به دنبال تنظیم پیام هستند تا آنها را متقاعد کنند که به کمپین بپیوندند. این اهداف جمعی مستلزم آن است که افراد زیادی مشارکتی یکباره داشته باشند، و افراد می توانند در هر مرحله از فرآیند تکمیل، از هدف حمایت کنند - در حالی که نتیجه نهایی را به دست دیگران می سپارند. به طور خاص، افرادی که به این دلایل کمک مالی می کنند، هیچ تعاملی در گذشته با هدف جمعی ندارند و در بیشتر موارد، نمی توانند تلاش بیشتری برای اطمینان از موفقیت نهایی آن انجام دهند.
هفت مطالعه نشان می دهند که تأثیر نسبی درخواست های مبتنی بر واقعیت در مقابل درخواست های مبتنی بر عاطفه با فاصله متفاوت تا تکمیل هدف جمعی تغییر می کند. متوجه می شویم که وقتی فاصله تا تکمیل یک هدف جمعی زیاد باشد، مسیر تا پایان نامشخص باقی می ماند. در نتیجه، افرادی که در حال تصمیم گیری برای کمک به هدف هستند ممکن است این سوال را مطرح کنند که آیا و چگونه می توان به هدف جمعی دست یافت. این ملاحظات معمولاً تفکر محور و مبتنی بر استدلال است (به عنوان مثال، "آیا این امکان پذیر است؟" یا "چه کاری باید انجام شود؟"). بنابراین، درخواست های مبتنی بر واقعیت، با وضعیت روان شناختی مبتنی بر تفکر مصرف کنندگان مطابقت دارد و در متقاعدسازی مؤثرتر است.
یافته های این تحقیق درک اثربخشی پیام های متقاعدکننده را در چارچوب اهداف جمعی ارتقا می دهد. از آنجایی که فاصله باقی مانده تا تکمیل هدف در وضعیت روانی مصرف کنندگان نقش دارد، تمایل آنها به دنبال کردن یک پیام متقاعدکننده به شدت به این بستگی دارد که آیا این پیام ها با وضعیت روانی تفکر یا احساس آنها مطابقت دارند یا خیر. این شرایط بازاریابان را ملزم می کند که بر وضعیت روانی موقعیتی مخاطب تمرکز کرده و آن را با پیام متقاعدکننده مناسب تطبیق دهند.
درس هایی برای مدیران ارشد بازاریابی
مطالعه کامل را برای جزئیات کامل بخوانید
یاجین وانگ استاد بازاریابی، مدرسه بین المللی تجارت چین اروپا، چین است.