اقتصاد در آلمان با نوآوری و تمرکز قوی بر صادرات برتری بیشتری نسبت به سایر کشورهای اروپایی دارد. سیستم اقتصادی آلمان به صنایع پیشرفته خودروسازی، مهندسی مکانیک، صنایع شیمیایی و پزشکی که تولیدات بالایی دارند و همینطور صادرات متکی است. صنعت شیمیایی آلمان سهم بالایی از صادرات این کشور را تشکیل داده و آن را به یکی از مهمترین صادرکنندگان مواد شیمیایی در جهان تبدیل کرده است.
رشد اقتصادی و رفاه تحت تاثیر فاکتورهای بسیار گستردهای هستند؛ مانند سرمایهگذاری روی آموزش نیروی کار، خروجی تولید (که بر اساس سرمایهگذاری روی سرمایه فیزیکی تعیین میشود)، منابع طبیعی و کارآفرینی. اقتصاد کشورهایی مانند آمریکا، چین و ژاپن همگی ترکیبی عالی از این فاکتورها را دارند و همین موضوع نیز باعث شده تا در طول زمان به قویترین کشورهای اقتصادی در دنیا تبدیل شوند. اقتصاد چین با تولید ناخالص داخلی نزدیک به ۱۷ تریلیون دلار، از نظر ارزشگذاری اسمی در رتبهی دوم قرار دارد. این کشور همچنان بزرگترین تولیدکنندهی سراسر جهان بر اساس خروجی با تولید گستردهی فولاد، لوازم الکترونیکی و رباتیک باقی مانده است. طبق دادهها و بر مبنای تولید ناخالص داخلی اسمی تنها چهار کشور شامل ایالات متحده آمریکا، چین، ژاپن و آلمان بیش از نیمی از تولید اقتصادی جهان را تشکیل میدهند. در این بررسی دیده میشود که تولید ناخالص داخلی آمریکا بهتنهایی از مجموع تولید ناخالص داخلی ۱۷۰ کشور بیشتر است.
- این معجزه باعث شده کره جنوبی در میان کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی و همچنین گروه ۲۰ قرار گیرد.
- وقتی که درآمد ناخالص داخلی هر کشور در دنیا با یکدیگر جمع میشود، ارزش حجم کل صادرات و واردات در دنیا باید با یکدیگر برابر باشد.
- برای مثال، با استفاده از شاخص PPP ممکن است ارزش یک خودرو در فرانسه با ارزش یک خودرو در ژاپن (بعد از استفاده از نرخهای تبدیل برای تبدیل ین به یورو یا برعکس) به منظور تحلیل تفاوت در میزان GDP و هزینههای زندگی بین این کشورها، مقایسه شود.
- اقتصاد ایران بر اساس آمار صندوق بینالمللی پول بهعنوان بیست و یکمین اقتصاد بزرگ جهان در سال ۲۰۲۲ بوده و ۱۷۱ کشور دنیا در این سال اقتصاد کوچکتری نسبت به ایران دارند.
روشی که در آن تولید ناخالص داخلی را با جمعکردن هزینههای کالاهای مصرفی جدید، مخارج سرمایهگذاری جدید، مخارج دولت و ارزش خالص صادرات (صادرات منهای واردات) محاسبه میشود. همچنین کشورهای توسعه یافته دیگری نیز همچون آلمان، ژاپن، فرانسه، ایتالیا و کانادا تا سال ۲۰۵۰ شاهد تغییرات عمده در جایگاه جهانی خود خواهند بود. طی دهههای گذشته، ایالات متحده آمریکا همواره قدرت بزرگ اقتصادی به شمار می آمده، اما طی چند سال گذشته اقتصاد چین به سرعت در حال نزدیک شدن به آمریکاست. حتی با وجود آن که رشد اقتصادی چین طی چند سال گذشته تا حدودی کند و کم شتاب شده است، اما بسیاری از اقتصاددانان پیش بینی کردهاند که چین با شرایط فعلی نیز خواهد توانست آمریکا را در آینده نه چندان دور پشت سر گذارد.
تولید ناخالص داخلی – فهرست کشورها
کشورهای در حال توسعه غالباً از زیرساخت های ناکافی مانند جاده ها، مدارس و بیمارستان ها رنج می برند. این کمبود زیرساخت ها باعث گران شدن حمل و نقل و کاهش کارایی کلی کشور می شود. ویژگیهای اقتصادی (وابستگی اقتصادی به صادرات مواد خام، وابستگی از لحاظ واردات، ورود سرمایه های خارجی، عدم ثبات وضع مبادلات، سطح بالای بیکاری و کم کاری، سطح نازل درآمد سرانه. پیش از برگزاری همهپرسی، بسیاری از اقتصاددانان و موسسات مالی بر این باور بودند که اگر بریتانیا از اتحادیه اروپا خارج شود، اقتصاد را تحت تاثیر قرار خواهد داد. از زمان برگزاری رفراندوم برگزیت، در سال 2016، چشمانداز اقتصاد بریتانیا دچار بیثباتی شده است. با این وجود، از آغاز سال 2017، روند رشد به طور چشمگیری دچار رکود و کندی، نسبت به سطح متوسط اتحادیه اروپا شده است.
پیشرفته ترین کشور جهان
این معیار همچنین میتواند بهعنوان یک معیار بسیار تقریبی از مجله خبری هنر مارکتینگ یا استاندارد زندگی برای افرادی که در یک کشور زندگی میکنند استفاده شود. این روش ابتداییترین و رایجترین روش اندازهگیری و مقایسه تولید ناخالص داخلی در میان کشورها با استفاده از قیمتهای محلی و ارزهای تبدیل شده به دلار آمریکا با استفاده از نرخ مبادله بازار ارز است. این معیاری است که برای تعیین رتبهبندی کشورها در لیست 25 برتر استفاده شده است.