به گزارش خبرگزاری تسنیم، مجله خبری هنر مارکتینگ در جدیدترین گزارش خود میزان تولید ناخالص داخلی 192 کشور جهان از جمله ایران در سال 2022 را پیشبینی کرده است. برنامه اصلاح اقتصادی در سال 1978، تاثیر بسزایی در پیشرفت این کشور داشته و باعث شده تا از آن زمان تا به امروز، نرخ رشد اقتصادی این کشور، سالانه چیزی بین 6 تا 9 درصد باشد. این برنامه اقتصادی روی ایجاد کسبوکارهای خصوصی و محلی، سادهسازی نرخها در قوانین ایالتی و همچنین سرمایهگذاری روی آموزش نیروی کار و خروجی صنعت تمرکز داشته است.
سریع ترین انسان جهان : با 5 نفر از سریع ترین دونده های آشنا شوید
برزیل بزرگترین کشور در آمریکای لاتین و ششمین کشور پر جمعیت جهان است که توانسته است با سعود از پله های ترقی خود را در لیست ده اقتصاد برتر جهان قرار دهد. رابطه تجارت آزاد کانادا با ایالاتمتحده به این معناست که سالانه سهچهارم صادرات کانادا به بازار ایالاتمتحده تعلق میگیرد. روابط نزدیک کانادا با ایالاتمتحده نیز به این معناست که این کشور تا حد زیادی به موازات بزرگترین اقتصاد جهان توسعه یافته است. پس از دهه 1990 و تأثیر رکود بزرگ جهانی، ژاپن در سالهای اخیر تحت سیاستهای نخستوزیر سابق شینزو آبه شاهد رشد صعودی صنعت اقتصاد خود بوده است. با این حال، ژاپن از نظر منابع طبیعی فقیر است و به واردات انرژی وابسته است؛ بهویژه پس از تعطیلی عمومی صنعت انرژی هستهای پس از فاجعه فوکوشیما در سال 2011.
- میزان تولید ناخالص داخلی معمولاً با استفاده از روش مخارج اندازهگیری میشود.
- گردشگری صنعت مهمی است و فرانسه هر ساله بیشترین بازدیدکننده از کشورهای خارجی را دارد.
- روسیه را غرب زیر منگنه گذاشته و حالا وقتش است چینیها را ترغیب به همکاری با روسیه و ایران و چندکشور دیگر برای همکاری کنیم در برابر جبهه تمامیت طلب امریکا.
- آلمان بزرگترین اقتصاد اروپا است و با توجه به تولید ناخالص داخلی و نرخ بالای قدرت خرید چهارمین اقتصاد جهان نیز محسوب میشود.
- تا سال ۲۰۵۰ چین نه فقط از آمریکا پیشی خواهد گرفت که دارای اقتصادی بسیار بزرگتر از آمریکا نیز خواهد بود.
در ۳۰ سال آینده، اغلب قدرتهای اقتصادی جهان کشورهایی خواهند بود که امروز جزو کشورهای در حال توسعه هستند، کشورهایی که از قدرتهای فعلی مثل آمریکا، ژاپن و آلمان پیشی خواهند گرفت. در حالی که در سال ۲۰۲۰ هند هفتمین اقتصاد بزرگ جهان است، اما تا سال ۲۰۵۰، این کشور به دومین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل خواهد شد که این رشد به دلیل افزایش جمعیت کار، بهبود زیرساختهای تولید و ارتقای سطح بهره وری بویژه در حوزه کامیپوتر و آی.تی خواهد بود. تا پیش از انقلاب دات کام در سال ۲۰۰۰، آمریکا از نظر بهره وری اشتغال و سرمایه در میان کشورهای توسعه یافته در بالاترین جایگاه قرار داشت، اما طی دو دهه گذشته روند بهره وری آمریکا به تدریج تغییر کرد و مسیری کاهشی را طی کرد.
با توجه به اینکه اکثر کالاهای تولیدی متکی به مواد شیمیایی هستند، صنعت شیمیایی اروپا یک عنصر حیاتی و بخش مهمی از اقتصاد اروپا است. صنعت پزشکی یکی از بزرگترین بخشهای اقتصادی در آلمان است این بازار طی 10 سال گذشته با نرخ 4.1 درصد رشد کرده و با بیش از 7.5 میلیون کارمند و صادرات بیش از 176.3 میلیارد یورو تأثیر قابلتوجهی بر اقتصاد آلمان داشته است. رقم تولید ناخالص داخلی جهان با ۹۴ تریلیون دلار ممکن است امروز برای ما بزرگ بهنظر برسد اما چنین رقمی در کل میتواند در آینده کم درنظر گرفته شود. در این فهرست ایران هم با تولید ناخالص داخلی ۱٫۱ تریلیون دلار در ردهی هفدهم قرار دارد.
نگاهی به آیندهی تولید ناخالص داخلی جهان
آلمان بزرگترین اقتصاد اروپا و جایگاه چهارم تولید ناخالص داخلی را دارد و پنجمین تولید ناخالص داخلی (برابری قدرت خرید) را در جهان دارد. آلما به عنوان پیشرفته ترین کشور جهان ، از بنیانگذاران اتحادیه اروپا و حوزه یورو است. جایگاه اقتصادی این کشور در جهان بعد از انقلاب صنعتی و همزمان با تشکیل آن مطرح شد و تا به امروز از آن به عنوان یک کشور پیشرو و نوآور و همچنین سرمایهگذار در پروژههای تحقیقاتی اسم برده میشود. کشور چین دومین تولید ناخالص داخلی اسمی جهان را از نظر دلار فعلی و بزرگترین تولید ناخالص داخلی اسمی جهان را از نظر PPP دارد. با رشد سالانهای که بهطور مداوم از ایالاتمتحده پیشی میگیرد، چین ممکن است در مسیر تبدیلشدن به یکی از قدرت های اقتصادی جهان از نظر تولید ناخالص داخلی اسمی در سالهای آینده باشد. چین بهتدریج اقتصاد خود را در چهار دهه گذشته توسعه داده است و بهدنبال آن توسعه اقتصادی و استانداردهای زندگی بسیار بهبود یافته است.