اگرچه با در مجله خبری هنر مارکتینگ گرفتن شاخص اسمی GDP، چین پشت سر آمریکا قرار میگیرد، اما اگر شاخص PPP را در نظر بگیریم، با عددی به بزرگی 27.31 تریلیون دلار، چین از آمریکا هم جلوتر قرار میگیرد. ارزش منابع طبیعی چین در حدود 23 تریلیون دلار تخمین زده شده است؛ منابعی که البته 90 درصد آنها شامل فلزات طبیعی و زغالسنگ میشود. اقتصاد ایالات متحده بزرگترین اقتصاد جهان است که با تولید ناخالص داخلی اسمی اندازه گیری می شود ، بزرگترین عامل کمک به تولید ناخالص داخلی بخش خدمات اقتصاد است که شامل امور مالی ، املاک و مستغلات ، بیمه ، خدمات حرفه ای و تجاری و بهداشت و درمان است. سال ۲۰۲۱ رو به پایان است و صندوق بینالمللی پول دادههایی را از اقتصاد کشورهای گوناگون در این سال منتشر کرده است که از رقم ۹۴ تریلیون دلاری مجموع تولید ناخالص داخلی جهان حکایت دارد. درواقع معیار تولید ناخالص داخلی سرانه، میزان تولید اقتصاد یک کشور به ازای هر نفر را اندازهگیری میکند.
از طرفی، رشد جمعیت در آمریکا به ایجاد تنوع در نیروی کار نیز کمک زیادی کرده است. آمریکا همچنین یکی از بزرگترین تولیدکنندگان صنایع در دنیا نیز محسوب میشود. علاوه بر موارد بالا، از دلار آمریکا به عنوان پول اصلی برای انجام معاملات در سطح جهانی استفاده میشود که این موضوع نیز تاثیر زیادی روی افزایش قدرت اقتصادی آن داشته است. ژاپن با داشتن رتبه سوم بزرگ ترین اقتصاد های جهان در 2021 و تولید ناخالص دلاخلی 5.75 تریلیون دلاری بر اساس شاخص PPP، با اختلافی زیاد یک پله پایینتر از چین قرار میگیرد.
رسانه اقتصادی و اجتماعی دورنما
باوجود تعاریفی که مدام در حال تغییر هستند، مفهوم جهان سوم کشورهایی را تعریف میکند که از مرگومیر بالای نوزادان، رشد اقتصادی پایین، فقر بالا، استفاده ضعیف از منابع طبیعی و اتکای شدید بر کشورهای صنعتی رنج میبرند. جهان سوم اصطلاحیست که در نیمهٔ دوم قرن بیستم در اشاره به کشورهای توسعهنیافته از نظر اقتصادی[نیازمند منبع]و کشورهایی که در جهان اول و جهان دوم قرار نمیگیرند، به کار میرفت. کاربرد امروزین این واژه بهاحد محبوبیجمعیت نگاروتاریخ دانایرانی نسبت داده میشود که در ۱۴ اوت ۱۹۵۲ در مقالهای در مجلهابزرواتوراز این واژه برای نامگذاری کشورهای توسعهنیافته و درحال توسعهای که خارج از دو بلوک قدرت قرار داشتند، استفاده کرد.
انواع ویزای کار و مهارت استرالیا
نظریه مسوولیت اجتماعی عقیده دارد که هرشخص که سخن مهمی برای گفتن دارد باید یک تریبون آزاد در اختیار داشته باشد و اگر رسانه ها این وظیفه را به عهده نگیرند، باید کسی مراقب باشد تا آنها این کار را انجام دهند. در این نظریه، رسانه به وسیله عمل مصرف کننده، عقاید جامعه و اخلاق حرفه ای کنترل می شود و در قسمت پخش, به خاطر محدودیت های فنی که در تعداد فرکانس ها وجود دارد، توسط مراجع دولتی کنترل می شوند. در ایالات متحده سال های زیادی است که روند حذف نظارت دولت بر پخش وجود دارد و این بحث مطرح است که با وجود تکنولوژی های جدید نظیر تلویزیون کابلی و پخش با قدرت محدود و وجود کانال های کافی موجود در هر اجتماع، اکنون نظارت دولتی غیر ضروری است. در آمریکا در قرن بیستم این فکر به وجود آمد که رسانه ها تنها صنعت منحصر به فرد برای محافظت از منشور حقوق شهروندان هستند و باید به تعهد اجتماعی پایبند باشند. نظریه مسوولیت اجتماعی که از سوی کارورزان رسانه ها و قوانین رسانه ها و تحت تاثیر کمیسیون آزادی مطبوعات کامل شده است، براین اساس است که علاوه بر اطلاع رسانی، سرگرمی و فروش (مانند نظریه آزادی خواهانه)، رسانه ها باید موجب تضارب آرا شوند و مباحث را رشد دهند. در این نوشتار قصد بر آن است تا به نقش رسانه ها به عنوان یکی از مهمترین نهادهای برآمده از جهان مدرن با تاثیرگذاری بالا در جامعه بپردازیم و وضعیت آنها را در کشورهای جهان سوم مورد بررسی قرار دهیم.
نقش اقتصاد آلمان در اقتصاد اروپا
پس رشد یک مفهوم کمی است و دوره محاسبه رشد اقتصادی معمولاً یکساله با اندازه گیری شاخصهای تولید ناخالص ملی سرانه، تولید خالص ملی ، تولید ناخالص داخلی و تولید خالص داخلی بصورت سرانه میباشد. پس از این دوره، در سالهای اخیر با مشاهده رشد نسبتا پایدار به نظر میرسد که اقتصاد فرانسه به وضعیت ثابتی دست یافته است. بر اساس پیشبینیها انتظار میرود رشد تولید ناخالص داخلی فرانسه در سال 2019، 1.7 درصد، و در سال 2020، 1.6 درصد باشد.
- اگرچه در طول 35 سال گذشته رشد عظیمی را تجربه کرده است، کارشناسان اصطلاح جدیدی را با نام “نرمال جدید” در خصوص رشد اقتصادی این کشور به کار بردهاند.
- در حال حاضر، بخش خدماترسانی، با اختصاص دادن بیش از 70درصد تولید ناخالص داخلی به خود، مهمترین بخش برای این کشور محسوب میشود.
- کشورهایی که هم اکنون در آفریقا، آسیا، خاورمیانه، آمریکای لاتین و حوزه کارائیب بیش از یکصد و سی کشور را دربرمی گیرد و ۷۵ درصد کل جمعیت جهان در این کشورها که تقریبا ۷۰ درصد خشکی های کره زمین را پوشش می دهد زندگی می کنند.
- این عدم دسترسی به معنای آن است که نمی توان از تمام پتانسیل های نیروی کار موجود استفاده کرد.
- کشور آلمان در رتبه چهارم در میان قدرت های اقتصادی جهان قرار گرفته است و تولید ناخالص داخلی آن در سال 2020 برابر با 3.85 تریلیون دلار بوده است.