استکی، سینا (2022)، "ریسک در لبه: اثر مکان نسبی فضایی بر ترجیحات و انتخاب های مصرف کننده،" مجله تحقیقات بازاریابی، آنلاین https://doi.org/10.1177/00222437221097382
ریسک مالی نشان دهنده میزانی است که مصرف کنندگان یک نتیجه با بازده نامشخص را به یک نتیجه با بازده نسبتاً مشخص ترجیح می دهند. هنگامی که یک مصرف کننده به جای یک حساب پس انداز، 1000 دلار در بازار سهام سرمایه گذاری می کند، درگیر ریسک مالی می شود.
اینوستوپدیا گزارش می دهد که بیش از 50 میلیون خانوار سرمایه گذار خرد هستند، افرادی که محصولات بازار مالی را برای حساب های شخصی خود خریداری و می فروشند. بر اساس گزارش Market Insider، معامله گران خرده فروشی اکنون نزدیک به 25 درصد از کل فعالیت های بازار سهام را تشکیل می دهند.
محققین می پرسند که آیا این ارتباط در میان برخی از گروه های مصرف کننده قوی تر از سایرین است، با درک خودکارآمدی بالاتر ریسک پذیری مالی را افزایش می دهد.
کروگر جونیور و دیکسون (1994) یک ارتباط قوی بین خودکارآمدی بالا و ریسک پذیری در بین مدیران و مدیران ایجاد کردند. میتال، راس و سیروس (2002) نتیجه را در زمینه های مختلف تکرار کردند و نشان دادند که مدیران بازاریابی، به ویژه آنهایی که با موقعیت هایی با چارچوب مثبت مواجه می شوند، با افزایش خودکارآمدی، احتمال بیشتری برای سرمایه گذاری زمان و پول در سرمایه گذاری های مخاطره آمیز دارند. افزایش خودکارآمدی، توجه تصمیم گیرندگان را به جای زیان های احتمالی، بر دستاوردهای بالقوه متمرکز کرد.
سیاست و جنسیت
جامی (2019) بررسی کرد که آیا زمینه تصمیم گیری می تواند بر ریسک مالی مصرف کنندگان از طریق تأثیرات یک چشم انداز بالا (نگاه کردن به یک صحنه از بالا) یا دیدگاه موازی (نگاه کردن به یک صحنه از زمین) تأثیر بگذارد. جامی معتقد بود کسانی که دیدگاه بالایی دارند، حس کنترل بیشتری خواهند داشت و ریسک بیشتری می پذیرند. محققان پوستری را که صحنه ای را از منظری مرتفع یا موازی نشان می داد در فروشگاهی آویزان کردند. در روزهایی که پوستر مرتفع ظاهر می شد، مصرف کنندگان بیشتر از روزهایی که پوستر موازی ظاهر می شد، برای بلیط های بخت آزمایی خرج می کردند. استکی (2022) دریافت که افرادی که نزدیک تر به لبه (در مقابل مرکز) یک فضا قرار می گیرند، بیشتر به دنبال انتخاب های پرخطر هستند. قرار گرفتن نزدیکتر به لبه ها مفاهیم مرتبط با ریسک را تداعی می کند.
خلاصه
کروگر جونیور، نوریس و پیتر آر. دیکسون (1994)، "چگونه باور به خودمان ریسک پذیری را افزایش می دهد: خودکارآمدی ادراک شده و تشخیص فرصت" علوم تصمیم گیری، 25 (3)، 385-400. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1540-5915.1994.tb00810.x
مصرف کنندگان روزانه به طور فزاینده ای ریسک های مالی مختلفی را متحمل می شوند.